Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Den Haag, hoofdvestiging Delft

Waarom stucwerk energiebesparing oplevert

Redactie denhaag-stukadoor.nl, 19 juli 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Meer weten over isolerend stucwerk? Bel gerust met Ana Bouw.

Stucwerk is een veelgebruikte techniek om de muren van uw woning te behandelen. Hierdoor ontstaat een egaal en strak oppervlak dat ideaal is voor het aanbrengen van verf of behang. Echter, stucwerk is niet alleen handig en mooi, het is ook zeer milieuvriendelijk!Deze tekst verklaart de voordelen van stucwerk als het gaat om isolatie en het besparen van energie.

Voordeel stuc en isolatie Den Haag

De focus ligt bij duurzaamheid vaak op het verbeteren van de isolatie of het verwarmingssysteem. Toch is het financieel interessanter om de isolatie en het stucwerk gelijktijdig te laten plaatsen. Het gezamenlijk inzetten van deze technieken leidt tot een gunstige synergie tussen beide.

Dit betekent dat ze samen een hogere en betere mate van isolatie bereiken dan alleen, wat uiteraard een stuk duurzamer is. Stuc draagt bij aan het verhogen van de thermische massa van een muur en vormt zo een aanvullende isolatielaag. Hierdoor wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en blijft deze buiten.

Het is ook minder omslachtig en efficiënter dan andere duurzame opties. Stukadoors werken nauwkeurig en er is geen hak- of breekwerk nodig bij de aanbrenging van het stucwerk en de isolatie. Hierdoor kunt u op een relatief eenvoudige manier starten met het verduurzamen van uw manier van leven, zonder dat dit al te grote effecten heeft.

Stucwerk: waarom het een slimme keuze is voor uw energieverbruik

Er bestaan specifieke typen stucwerk die geoptimaliseerd zijn voor isolatie. Wanneer u van plan bent om stucwerk en isolatie gezamenlijk aan te pakken, is het verstandig om eerst te bekijken welk soort stucwerk benodigd is. U heeft meerdere opties tot uw beschikking, afhankelijk van uw voorkeuren en de stucplaats.

Als u de buitenmuur wilt stucen en tegelijkertijd isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de ideale keuze. Het is mogelijk om dit type stucwerk aan te brengen op diverse ondergronden, van baksteen tot beton, met als belangrijkste doel de versterking van de thermische massa van de buitenmuur voor een verbeterde isolatie. Dankzij dit stuc wordt de kou van buiten beter buiten gehouden en dringt deze minder snel binnen.

Mocht u op zoek zijn naar meer flexibiliteit in uw stuc- en isolatieklussen, dan is geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als (EPS) stucwerk, een geschikte oplossing. EPS stucwerk bestaat uit een laagje EPS-schuim en een laagje stucwerk. Na het bevestigen aan de muur wordt het schuim afgewerkt met een laag stuc als finalisering.

Dit samenspel zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is dan ook zeer geliefd. Er zijn diverse alternatieven om deze stuc-isolatie constructie te ontwikkelen. Dit is bij uitstek geschikt voor lastig gevormde muren en binnenzijden.

Kalk stucwerk biedt een solide oplossing voor het stucen en isoleren van uw huis. Dit type stucwerk is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Een klassieke methode die inmiddels al lange tijd wordt gebruikt.

Door kalk wordt de thermische massa van de muur verhoogd, vergelijkbaar met gevelisolatie stucwerk. Dit effect treedt op door de natuurlijke isolerende eigenschappen van kalk. Kalk heeft als voordeel dat het er erg mooi uitziet en biedt daarom naast isolatie, ook esthetische voordelen.

De voordelen van stucen voor energie-efficiëntie

De isolatie van uw woning profiteert op grootse wijze van stucwerk. Het kan resulteren in besparingen op uw energiekosten. We vertellen u hoe u uw energieverbruik kunt verminderen.

Wanneer u kiest voor isolatie stucwerk, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw huis en bespaart u waarschijnlijk al op energiekosten. Het stucwerk heeft invloed op de thermische massa van de muur, waardoor uw huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte behouden blijft. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak aan te springen om uw huis te verwarmen, wat ervoor zorgt dat u de kosten van het isolatie stucwerk sneller kunt terugverdienen.

Als u besluit om de gevel te stucen met isolatie, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. Gevelisolatie is een subsidiabele maatregel binnen de ISDE-subsidie, waardoor een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Dit betekent dat u gecompenseerd wordt voor het verduurzamen van uw woning, inclusief isolatie door stucwerk, waardoor u onderaan de streep meer overhoudt.

Stuc- en isolatiewerkzaamheden uitgevoerd door vakmannen van Ana Bouw

Gezien het niet alleen gaat om het stucen van een muur, maar ook om isolatiewerkzaamheden, is vakmanschap essentieel. Onze vaardige stukadoors staan paraat om u hiermee te helpen. Hoogwaardig vakmanschap en zekerheid zijn van cruciaal belang voor ons.

Vakkundigheid is belangrijk wanneer u in aanmerking wil komen voor een subsidie. Als u vragen heeft of advies op maat zoekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met Ana Bouw via 015 666 7424. Laat ons u verder helpen als dat nodig is.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7424 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!